Pasterizátory sú univerzálne zariadenia ktoré sa používajú pre pasterizáciu mlieka a jeho tepelnú premenu na mliečne výrobky, ako sú napr. pasterizované mlieko, syr, jogurt, tvaroh, smotana …
Umožňujú tepelné spracovanie mlieka, pri teplote v rozmedzí medzi 3 ° C a 100 ° C
Výhody:
- dlhšia životnosť – laserom zváraný vodný plášť vyrobený z vysoko kvalitnej nerezovej ocele W.Nr.1.4301 / 1.4404 (AISI 304/316)
- Znížená spotreba energie
- Energeticky úsporná konštrukcia – v systéme trojdielne izolovaného kotla má ohrievaná a chladená voda veľmi malý objem a predstavuje len 3-6% užitočného objemu kotla. Energia pre ohrev a chladenie je odovzdávaná priamo cez plášť kotla a dno kotla
- Spotreba energie sa zníži – použitím obehového čerpadla, ktoré umožňuje rýchlejšiu výmenu energie medzi vodou a mliekom
- môžete ohrievať – rôznymi druhmi dostupnej energie na ohrev: elektrina, teplá voda z kotolne, solárna energia, tepelné čerpadlá
- môžete chladiť – vodou z potrubia alebo kolektora, alebo s ľadovou vodou. Použitie chladenej vody tiež znižuje spotrebu vody a dobu chladenia
- Automatická regulácia tepelného procesu – s použitím riadiacej jednotky, na ktorej môžeme nastaviť, zmeniť a ukladať všetky parametre procesov ohrevu a chladenia.
- ľahké čistenie – lesklé vnútro kotla (prémium)
- Pokročilá kontrola tepelných procesov – sužívateľsky príjemnou farebnou dotykovou obrazovkou – MC1 regulátorom (prémium)
- Ďalej uľahčí prácu a rozšíri použiteľnosť zariadenia so širokou škálou príslušenstva (rôzne nosiče, zdvíhacie zariadenie , automatizácia prevádzky, teplotné záznamníky, regulácia rýchlosti miešadla, rôzny typ miešadiel, ..)
Pridajte hodnotu Vášmu mlieku !